Service - Ruilen & retourneren - meest gestelde vragen

Ruilen & retourneren - meest gestelde vragen


1. Ik heb geen bevestigingsmail of factuur van mijn bestelling ontvangen? +


Zodra je een bestelling bij ons doet, dan wordt er automatisch een bevestiging met factuur naar het opgegeven e-mailadres gestuurd. Mocht je niets ontvangen hebben, check dan graag eerst het volgende: Check of de bevestiging in de spambox of de map ongewenste e-mails zit. Indien dat het geval is, zullen vervolg e-mails zoals verzendbevestigingen daar ook in terecht komen. Staat er een fout in het e-mailadres? Heb je nog geen bevestiging gevonden, neem dan contact met ons op.

2. Kan ik mijn ronde meester ruilen? +


Nee, dat kan niet. Iedere ronde meester wordt speciaal voor jou gemaakt.

3. Kan ik mijn bestelling retourneren? +


Jouw Artyfarty wordt speciaal voor jou gemaakt, wanneer je iets bij ons besteld. Wil je jouw bestelling retourneren, dan kan dit binnen de wettelijke 14 dagen bedenktijd vanaf de dag dat je jouw Artyfarty ontving.

4. Hoe retourneer ik mijn bestelling? +


Voor het retourneren van je bestelling geldt de onderstaande procedure. Je kan je bestelling retourneren binnen de wettelijke 14 dagen bedenktijd, vanaf de dag van ontvangst van de producten. Is je Artyfarty beschadigd geleverd? Volg dan de stappen bij de vraag, ‘Wat doe ik bij een beschadigde levering?’.

Volg de volgende retourstappen:
1. Stuur een e-mail naar info@artyfarty.eu met daarin, indien mogelijk, de reden van retour en het ordernummer.
2. Stuur vervolgens de product(en) terug met alle geleverde toebehoren, in originele staat en verpakking naar het volgende adres: Artyfarty, t.a.v. Retour [+ ordernummer], Wattstraat 1, 5621 AG Eindhoven
3. Na ontvangst van je retour ontvang je binnen 2 werkdagen een bevestiging per e-mail.
4. Restitutie van het aankoopbedrag vindt zo snel mogelijk plaats (binnen 14 dagen na ontvangst en controle). Wij maken dit bedrag over naar de rekening waarmee de betaling is gedaan.

5. Zie ik een beschadiging of hoort dit bij het design van de ronde meester? +


Meestal zie je het karakter van het eeuwenoude schilderij terug; met bijbehorende krasjes door beschadigingen van vroeger en barstjes in de verf (craquelé). De collectie bestaat uit schilderijen van (Hollandse) oude meesters en veel zijn al een paar eeuwen oud. Je kunt je vast voorstellen dat de originele werken nogal wat te verduren kregen door de eeuwen heen. Wij doen altijd een grafische bewerking om de schilderijen zo mooi mogelijk op het materiaal uit te laten komen. Denk aan aanpassingen voor de ronde uitsnede voor de beste compositie-balans, het verhelderen van de kleuren, het versterken van het lichteffect of het verminderen van de dofheid in het originele werk. Tijdens de bewerking willen we zoveel mogelijk van de authentieke details intact houden; dus ook de karakteristieke beschadigingen van het originele werk. Twijfel je of er een beschadiging aan jouw ronde meester is? Maak dan een aantal foto's van het werk en mail ons deze via info@artyfarty.eu, dan onderzoeken wij het voor je. Mocht het een beschadiging zijn dan lossen wij dit uiteraard op.

6. Wat doe ik bij een beschadigde levering? +


Een beschadigde levering is uiteraard niet de bedoeling! Heel vervelend als dit aan de hand is. Bij een verzending is er altijd een risico dat er iets kan gebeuren. Wanneer de beschadiging tijdens transport is ontstaan, dan gaan we uiteraard in overleg met het transportbedrijf. We kijken samen naar een oplossing.

Volg deze stappen bij een beschadigde levering:
1. Stuur een e-mail naar info@artyfarty.eu met daarin - het ordernummer
- foto’s van de beschadiging en de verpakking
- vermeld of je graag een vervangend product wilt of liever een restitutie
Je krijgt dan zo snel mogelijk een reactie op je mail.
2. Stuur vervolgens het product terug met alle geleverde toebehoren, in originele staat en verpakking naar het volgende adres: t.a.v. Artyfarty, Wattstraat 1, 5621 AG, Eindhoven.
3. Na ontvangst van je bestelling, ontvang je binnen 2 werkdagen een bevestiging per e-mail.
4. Alle items worden bij ontvangst geïnspecteerd en zo snel mogelijk verwerkt (binnen 14 dagen). Indien de beschadiging door transport is ontstaan, overleggen we ook met de koerier.
5. Je krijgt van ons een vervangend product of een terugbetaling voor het geretourneerde item op de rekening, welke is gebruikt voor de originele aankoop.

7. Wat is het garantiebeleid? +


Wij bieden garantie bij aantoonbare (productie) fouten. We vragen je jouwbestelling nooit zonder overleg terug te zenden. Graag ontvangen wij uiterlijk 14 dagen na levering een e-mail met je eventuele klacht naar info@artyfarty.eu Lees ook onze regeling voor het retourneren of beschadigde levering.

Onder de garantieregeling valt niet schade aan de ronde meester die door eigen schuld/handelen is ontstaan.
- Wanneer je jouw ronde meester buiten hangt is dit op eigen risico.
- Wij staan niet in voor eventuele schade aan de wanddecoratie door klimaatomstandigheden.
- Daarnaast dien je zelf de wanddecoratie correct op te hangen volgens de meegeleverde instructies van het ophangsysteem.
- Wij bieden geen garantie wanneer je een ander ophangsysteem gebruikt of de instructies van ons ophangsysteem niet juist volgt (o.a. wanneer de beschermfolie niet wordt verwijderd voordat je het ophangt), waardoor er eventueel schade kan ontstaan.
Ons beleid is in lijn met de vastgestelde regels in de consumentenwet. Heb je vragen over onze service? Neem contactmet ons op, dan helpen wij je graag.