Service - Producten - meest gestelde vragen

Producten - meest gestelde vragen


1. Wat betekent 'grafische bewerking'? +


De collectie bestaat uit schilderijen van oude meesters en veel zijn al een paar eeuwen oud. Je kunt je vast voorstellen dat de originele werken nogal wat te verduren kregen door de eeuwen heen. Wij doen altijd een subtiele grafische bewerking om de schilderijen zo mooi mogelijk op het materiaal uit te laten komen. Denk aan aanpassingen voor de ronde uitsnede voor de beste compositie-balans, het verhelderen van de kleuren, het versterken van het lichteffect of het verminderen van de dofheid in het originele werk. Tijdens de bewerking willen we zoveel mogelijk van de authentieke details intact houden. Zoals de barstjes en scheurtjes in de verf (craquelé) of imperfecties door beschadigingen van vroeger.

2. Worden de beelden die ik op de site zie, vergroot of verkleind bij een ander formaat? +


Bij de ronde meesters, blijft het beeld, zoals je op de website ziet, hetzelfde. Er wordt dus niet in- of uitgezoomd bij een ander formaat. Bij de art-posters werkt het anders, wanneer je de keuze maakt tussen ‘uitsnede’ of ‘origineel met wit kader’; Voor het originele werk veranderen alleen de witruimtes om het werk heen. Uiteraard afhankelijk van het werk dat je kiest. Voor de uitsnede maken wij een mooie uitsnede dat vergelijkbaar is met de uitsnede die je online ziet staan. Dit is wel afhankelijk van het formaat.

3. Zien de ronde meesters, zoals je deze ziet op de website, er ook zo in het echt uit? +


De beelden op onze site zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten. Dit betekent dat wat je ziet op je scherm, je dit ook in het echt mag verwachten. Houd er wel rekening mee dat iedereen een ander computer-, smartphone- of tabletscherm heeft; de een is feller of juist donkerder. Meestal geeft het scherm een iets fellere weergave van de afbeelding weer.

4. Zijn er ook andere, op maat gemaakte ontwerpen mogelijk? +


Laat maar horen jouw speciale verzoek! Wil je maatwerk of een ontwerp van ons maar dan in een andere stijl of kleur? Laat het ons weten via info@artyfarty.eu en geef aan wat je voor ogen hebt en of je een eigen foto (hoge resolutie) en het formaat dat je wenst. We maken dan een voorbeeld voor je, die je daarna kan bestellen.

5. Van welke materialen wordt gebruik gemaakt? +


Ronde meesters Dibond; dit materiaal bestaat uit drie lagen, namelijk 3 millimeter dik aluminium aan de buitenzijden en de kern is kunststof. Het is een heel glad, stevig materiaal, duurzaam en vormvast met een matte afwerking. Het materiaal zorgt ervoor dat de kleurintensiteit kwalitatief heel hoog is.

Art-posters Papier: 170 g/m² of 65 lb mat (ongecoat) papier voor een mooie uitstraling.

6. Zit er beschermfolie op de ronde meester? +


Op de achterzijde zit doorzichtige beschermfolie. Op de voorzijde zit geen folie. Je kan de folie als een sticker verwijderen. De folie herken je aan de randen waar je iets rafelig plastic ziet of je voelt aan het oppervlak dat niet helemaal glad is. Wij raden aan om de decoratie niet met de folie op te hangen, dan kan deze van de muur vallen. Dit staat ook bij de instructie van het ophangsysteem aangegeven.

7. Hoeveel weegt de ronde meester? +


Het materiaal is gemaakt van aluminium dibond. Dat is sterk en stevig materiaal van 3 millimeter dik, maar weegt niet veel. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat jouw wand of muur het niet kan dragen. Hier zie je het gewicht ongeveer per maat ronde meester, inclusief het ophangsysteem:
⌀ 20 cm: 1 kg
⌀ 40 cm: 1.5 kg
⌀ 60 cm: 2 kg
⌀ 80 cm: 2.5 kg
⌀ 100 cm: 3 kg
⌀ 120 cm: 3.5 kg

8. Zijn de ronde meester geschikt voor buiten? +


Ja, het materiaal is water en UV licht bestendig. Je kunt het dus buiten hangen. Om het langer mooi te houden, raden we wel aan om het op een beschutte plek te hangen.

9. Kan ik ook grotere formaten bestellen? +


Stel vooral je vraag aan ons per mail info@artyfarty.eu of sociale media, het is afhankelijk per werk of het mogelijk is.

10. Hoe kan ik de ronde meester ophangen? +


In het zakje met het ophangsysteem horen 7 onderdelen te zitten: 1 schroef, 1 plug, alcoholdoekje(s), 2 afstandhouders (soms aan elkaar vast geleverd), 1 klein metaal ophangplaatje met een gat en 1 grotere vierkante metalen plaat. Bij het ophangsysteem zitten ook eenvoudige ophang-instructies. Deze staan meestal geschreven op de grotere vierkante metalen plaat. Heb je meerdere formaten wanddecoraties tegelijk besteld? Kijk dan eerst goed welke maat ophangsysteem bij welke wanddecoratie hoort alvorens je deze ophangt. Elke maat wanddecoratie heeft zijn eigen maat ophangsysteem. Oftewel, er zijn kleine- en grote maten ophangsystemen.
De bevestiging staat hier nogmaals uitgebreid beschreven en gaat als volgt: 1. Verwijder de transparante beschermfolie aan de achterzijde van de wanddecoratie. Je ziet o.a. aan de randen dat deze erop zit (iets rafelig plastic) of je voelt het aan het oppervlak (plastic gevoel of niet helemaal glad). Je kan de beschermfolie eenvoudig als een sticker verwijderen. Soms moet je even goed pulken of met een mesje voorzichtig een begin maken. Aan de voorzijde van de wanddecoratie zit geen beschermfolie.
2. Laat het paneel en de ophangplaat acclimatiseren op kamertemperatuur (20 ℃).
3. De grotere vierkante metalen ophangplaat van het ophangsysteem kan je als een sticker op de achterkant van de wanddecoratie plakken. Verwijder hiervoor het (meestal bruine) papier/plastic van het plakgedeelte aan de achterzijde van de plaat. Maak met de alcoholdoekje(s) het stukje schoon waarop je de ophangplaat gaat plakken. Plak daarna voorzichtig de plaat in het midden op ongeveer ¼ vanaf de bovenkant, op de achterkant van de wanddecoratie (zie onderaan afbeelding).
4. Druk de grotere vierkante plaat nog even 30 seconden heel stevig aan. Bij een grote wanddecoratie kan je het beste een zwaar voorwerp op de plaat zetten (15 kg) en deze een uur hierop laten rusten, zo weet je zeker dat hij goed vastzit. Je kan bijvoorbeeld sportgewichten (dumbells) of zware boeken gebruiken.
5. Haal nu het plastic van het plakgedeelte van de afstandhouders en plaats ze onderaan op de achterkant van de wanddecoratie, in de linkerhoek en in de rechterhoek. Op deze manier creëer je het zwevende effect op de muur. Bij een ronde wanddecoratie kan je ditzelfde principe aanhouden. Plaats de dopjes niet direct onder het ophangsysteem, maar juist ook aan de zijkanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het peace-teken, om zo de juist plaatsing beneden toe te passen.
6. Boor een gat in de muur op de plaats waar je de wanddecoratie wilt gaan ophangen. Gebruik de plug voor in de muur, en schroef daarna met de schroef het kleinere metalen ophangplaatje (met gat) aan de muur.
7. Als je zeker wilt zijn dat de wanddecoratie goed blijft zitten adviseren wij een dag (24 uur) te wachten voordat je de wanddecoratie ophangt. De plakbare elementen zijn dan echt goed aangehecht.
8. Je kan nu de wanddecoratie ophangen!

11. Kan ik een los ophangsysteem bestellen? +


Natuurlijk kan dat. Belangrijk is dat je aangeeft welke maat wanddecoratie je hebt. Hier kun je een los ophangsysteem bestellen.

12. Hoe ziet het ophangsysteem eruit? +


Het ophangsysteem bestaat uit een metalen plaatje. De grootte hiervan verschilt per formaat wanddecoratie. Bij het ophangsysteem horen de volgende onderdelen:
  - schroef
  - plug
  - 2 doorzichtige plastic afstandhouders (soms aan elkaar vast geleverd)
  - klein metalen ophangplaatje met een gat
  - grotere metalen plaat (vierkant)
  - alcoholdoekje

Natuurlijk ontvang je ook een eenvoudige instructie ‘how to do it’. Deze staan meestal geschreven op de grotere vierkante metalen plaat.

13. Hoe verwijder je een bevestigd ophangsysteem? +


Stel; jouw kunstwerk hangt per ongeluk scheef, dan kun je het ophangsysteem heel voorzichtig weghalen met een scherp mesje. Het plakmateriaal snijd je dan los van de plaat. Helaas kun je na verwijdering het ophangsysteem niet nogmaals gebruiken, omdat het plakmateriaal dan niet meer naar behoren werkt om de wanddecoratie goed te laten hangen. Je kunt een nieuw ophangsysteem bestellen, geef dan aan om welke maat wanddecoratie het gaat.

Nieuw ophangstysteem bestellen? Klik hier

14. Ik ontving geen ophangsysteem. +


Wanneer je een ronde meester plus een ophangsysteem bestelde, lijkt het soms niet meegeleverd. Heel vaak vind je het alsnog in het pakket:

  - Zit het systeem vastgeplakt aan de achterzijde van jouw ronde meester?
  - Binnenin de doos wordt soms het systeem geplakt.
  - Bij kleinere formaten ronde meesters is het systeem ook kleiner; het verstopt zich dan makkelijk nog in de doos.

  Zit het er alsnog niet bij? Neem dan contact met ons op.